Sisterhood Travel

Sisterhood reis naar The Gambia

Van 22 januari tot en met 2 februari 2025 vindt deze bijzondere reis plaats.

Met een groep vrouwen uit Nederland vormen we een tijdelijke Sisterhood en gaan we The Gambia met elkaar ontdekken.

The Gambia is het kleinste Afrikaanse land op het vasteland met slecht 2,5 miljoen inwoners. Ondanks dat The Gambia zo'n klein land is heeft het enorm veel te bieden. Zo is er een sterk gemeenschapsgevoel onder de bevolking, en staan zij bekend om hun enorme gastvrijheid, zo wordt The Gambia ook wel ‘’the smiling coast of Africa genoemd.’’

Er is er veel cultuur en natuur te beleven in The Gambia. Er wonen zo’n 30 verschillende tribes in The Gambia met allemaal hun eigen taal, dansen, muziek, klederdracht en gewoontes. Ook zijn er ontzettend veel mooie natuurplekjes in The Gambia en duurzame projecten die te bezoeken zijn.

Zowel community, cultuur als natuur staan centraal in deze reis.

We verblijven op een prachtige lodge, die daarnaast ook een cultureel en skills centrum is met fijne gastenkamers, een prachtige workshopruimte, een groene tuin en een zwembad. Dit zal ons onderkomen zijn voor alle 10 dagen.

Op onze lodge zullen we elke dag fijne incheck-momentjes met onszelf en met elkaar hebben en genoeg vrije tijd voor die heerlijke tuin en zwembad. Daarnaast zal deze reis vol zitten met bijzondere workshops, tripjes naar duurzame projecten, culturele ceremonies en bezoekjes aan lokale leefgemeenschappen.

Naast dat we The Gambia met elkaar gaan ontdekken gaan we ons ook verdiepen in Sisterhood en onze eigen zusterschap en vrouw zijn. Onze eigen cultuur en natuur onderzoeken door te ervaren waar wij gevoelswaardes hebben en hoe onze energie loopt. Onze Sisterhood en ons onderzoek hierin zal zowel plaatsnemen tijdens onze dagelijkse activiteiten als speciaal gecreëerde momenten hiervoor. Marisse zal jullie begeleiden tijdens onze incheck-momenten, ceremonies en workshops met heldere oefeningen, beweging en dans. Ook zullen er ook andere facilitators in Gambia workshops geven, bijvoorbeeld yoga, culturele muziek en kunst.Facilitator Marisse Rose

Al jaren droomt Marisse door middel van een reis vrouwen uit Nederland te verbinden met vrouwen in The Gambia. Met elkaar te delen, verbinden en te leren, een sisterhood die elkaar versterkt.

Marisse komt al sinds 2012 in The Gambia en vanaf het eerste moment was er een gevoel van waarde in het land dat haar niet los liet. De jaren erna reisde zij meerdere keren per jaar af naar het land als bestuurslid van een educatieve stichting in The Gambia.

Pas in 2015 toen zij volledig in Gambia ging wonen kon zij zich helemaal storten in de cultuur, sociale maatschappij en haar verbinding met de natuur. De jaren die volgden bouwde zij diepe relaties op met verschillende gemeenschappen, assisteerde zij vele ecologische projecten en zetten zij duurzame uitjes op voor toeristen.

Misschien heb je haar gezien op televisie, het programma grenzeloos verliefd in 2016 en 2017, waarin zij een inkijkje gaf hoe haar leven eruit zag zag tweede vrouw van een Gambiaanse man. Al is zij niet meer getrouwd met deze man heeft die jaren diepe inzichten gegeven in de Gambiaanse cultuur en Sisterhood.

Vanaf 2020 woont ze weer in Nederland en reist ze elke winter af voor een aantal maanden naar The Gambia. Nog steeds is zij betrokken bij verschillende gemeenschappen, duurzame projecten en heeft een breed netwerk met Sisters in The Gambia. Ze kan bijna niet wachten om de Sisters van deze reis mee te nemen naar al het moois wat The Gambia te bieden heeft.

Waarom een reis naar The Gambia?

Veel mensen zien Afrika en The Gambia nog niet als een vakantieland, vooral doordat The Gambia nog een ontwikkelingsland is, het armoede kent en vele faciliteiten nog onder de maat zijn. Maar ondanks bepaalde dingen van het land dus moeilijk zijn, kunnen Europeanen ontzettend veel leren ontwikkelingslanden. Juist omdat veel dingen nog niet goed geregeld zijn, worden veel dingen door de bevolking en gemeenschappen zelf gedragen, wat een gedragen sociale maatschappij creëert. Iets wat Europeanen de laatste eeuwen steeds meer hebben verloren. Met deze reis zullen we zowel overvloed, kennis en verbinding brengen naar The Gambia, maar kunnen we dit ook zeker terug verwachten.

Keywoorden van deze reis zijn: conscious ~ rooted ~ abundance ~ sisterhood ~ celebration


Aanmelden kan tot 22 oktober 2024.

Je hoeft voor deze reis geen ervaring te hebben met workshops, ceremonies, Sisterhood of Afrika maar wel open staan hiervan te gaan proeven!Wil jij meer weten over deze reis. Meld je aan en ik stuur je de volgende informatie mail!

https://hipsy.nl/event/23810-sisterhood-travel-naar-the-gambia-10-dagen