Sisterhood Travel

10 daagse vrouwenreis naar The Gambia, 10 tot 20 januari 2024

conscious ~ rooted ~ abundance ~ sisterhood ~ celebration

Tijdens deze reis gaan we dieper leren en ervaren wat sisterhood betekent. En waar beter kunnen we dit leren dan in een land waar sisterhood en het communitygevoel nog zo centraal staan als in The Gambia. Naast dat we met elkaar een sisterhood zullen vormen, zullen we ook veel met sisters en groepen vrouwen in The Gambia verbinden, om van hen te leren. Niet om van hen te kopiëren, maar om te zien, voelen en te ervaren hoe zij dingen doen en hebben ingericht voor zichzelf. Waarna wij zelf met elkaar kunnen gaan voelen hoe dit voor ons voelt en hoe wij deze stukken met onze eigen wortels, gebruiken en ideeën vorm kunnen geven. We zullen zowel samenkomsten, rituelen en ceremonies met sisters in The Gambia hebben, maar ook met elkaar verbinden in onze prachtige accommodatie.

We verblijven in een prachtige lodge waar naast meerdere gastenhuisjes ook een fijne tuin, een zwembad, een restaurant en een skills-centrum is. We zullen die 10 dagen bijna de enige gasten zijn op de lodge en een groot gedeelte van de plek dus voor onszelf hebben, samen natuurlijk met de mensen die daar werken. We kunnen hier dus ook echt de ruimte nemen om met elkaar daar te zijn. Dit gaan we onder andere doen met incheckmomenten, workshops, ceremonies en samen eten. Daarnaast is er ook regelmatig ruimte voor jezelf, waarbij je kunt genieten van de mooie tuin, het zwembad, of de omgeving.

We zullen dieper reizen in ons vrouw zijn en wat het betekent om als groep vrouwen samen een systeem te vormen. Waarin alle onderdelen van onszelf welkom zijn, net als die van onze zusters. Zo zullen we bepaalde onderdelen van de vrouwelijke energie, waardes en kracht behandelen en ook dieper ingaan op hoe we dagelijkse gebruiken en gebeurtenissen kunnen afstemmen op die energie.

Tijdens de reis zal facilitator Marisse en verschillende Gambiaanse facilitators, workshops en ceremonies begeleiden waarin natuurwijsheid, community en verbondenheid centraal staan. Om jou te voeden op verschillende lagen. Want dat deze reis, jouw hoofd en ziel zal verrijken en jouw lichaam zal uitnodigen te aarde in deze overvloed, is zeker!

Het continent van "Mama Africa’’ met haar sterke oer energie en zoveel belichaming in vele kleuren en maten, geeft altijd zo veel indrukken op haar bezoekers. Marisse en de andere facilitators zullen jullie liefdevol begeleiden en ondersteunen, om deze indrukken en ervaring verder te verdiepen.

Naast dat we meer gaan leren over onszelf, sisterhood en de community in The Gambia, gaan we ook het echte The Gambia ontdekken. Want over overvloed gesproken, The Gambia heeft zee, strand, markten, bos, wildlife, bijzondere kunstvormen, feesten en vele prachtige projecten. Van lokale pracht tot moderne luxe. We zullen de mooiste en indrukwekkendste plekken bezoeken waar duurzaamheid, eco-friendly en fair trade een rol spelen.

Facilitator Marisse van Drunen

De eerste keer dat Marisse The Gambia bezocht was in 2012 (zo’n 11 jaar geleden). Dit ontwaakte bij haar direct een gevoel dat zij niet los heeft gelaten. De jaren die volgden kwam zij meerdere keren per jaar naar het land om naast veel van de lokale mensen en de cultuur te leren, ook werk te doen als bestuurslid van een stichting.

In 2015 is zij naar The Gambia verhuisd en heeft daar 4 jaar gewoond. In die tijd is zij zich erg gaan verdiepen in de natuur van Gambia, met o.a. het ontwerpen van tuinen, landbouw opzetten en uiteindelijk opende zij ook een winkel waar lokale superfood verkocht werd.

Ook vertrok zij naar The Gambia om zich verder te verdiepen in het sociale community systeem en de cultuur van het land en meer te leren. Zo leerde zij een van de Tribe talen, verbleef zij enkel bij lokale families en trouwde zij uiteindelijk als tweede vrouw met een Gambiaanse man (Zie ook de aflevering Grenzeloos Verliefd 2017).

Key waardes van deze reis:

Conscious

De intentie is om op een fijne en open manier te verbinden met wat we ervaren. Zodat de ervaringen die we opdoen door onze ziel, lichaam en geest opgenomen kunnen worden. Ook zullen we op een bewuste en liefdevolle manier omgaan met de Gambianen en het land.

Abundance

We zullen ons op verschillende lagen onderdompelen in de overvloed van dit land. Zodat deze reis jou ook echt kan opladen, zoals een vakantie dat mag doen. Ook zullen we ervoor zorgen dat onze vakantiereis een positieve invloed heeft op Gambia en de lokale gemeenschappen. Dat onze aanwezigheid ook hen mag verrijken en voeden. Deze ervaring gaat op zoveel vlakken overvloedig zijn!

Sisterhood

We zullen als groep echt een zusterschap met elkaar vormen, wat inhoudt dat we allemaal verantwoordelijkheden dragen in de groep om ons samenzijn als een versterking te laten werken. Hiervoor zullen we met elkaar centrale momenten en taken hebben en delen. Ook zullen we veel verbinden met de vrouwen uit Gambia, want zoals voor ons sisterhood vaak een keuze is, is dat voor hen vaak nog een vorm waar zij niet zonder kunnen en zelfs in geboren worden. Ook zal deze ervaring je meer ruimte bieden om je eigen vrouwelijke energie te voelen, wat we ook in oefeningen en ons samenzijn extra zullen uitnodigen.

Rooted

The Gambia is aards, vele dingen worden nog gedaan zoals dat vanuit culturele of traditionele manieren is doorgeven, wat vaak als oer aanvoelt. Tijdens de reis kun je dan ook regelmatig dingen in je ziel voelen, die vanuit een dieper geworteld stuk komen. Er zal ruimte zijn hier dieper op in te voelen en misschien zelfs een nieuwe verbinding mee aan te gaan. Hiervoor zullen we moderne en traditionele bewustzijnstechnieken en ceremonies gebruiken. Denk aan yoga, vuurceremonies, muziek en dans.

Celebration

Ondanks dat deze reis vol indrukken gaat zijn, veel ervaringen en ook zeker confrontaties met het ook soms harde en arme land, zal onze insteek van de reis echt zijn om liefdevol te verbinden en het leven te vieren. Samen en met elkaar. En als er iemand goed is in feestjes bouwen zijn het de Gambianen wel!

Wil jij meer weten over deze reis, wat we gaan doen, onze lodge, het eten, de community, de voor-meeting en de na-meeting, de gevaren, de gezondheidszorg en de kosten? Meld je aan en ik stuur je de volgende informatie mail!

https://hipsy.nl/event/23810-sisterhood-travel-naar-the-gambia-10-dagen