FireHouse Sound

Deze dj en artiestengroep staat al 20+ jaar bekend om het verspreiden van de beste Roots Reggae en Dancehall in The Gambia. De door DJ Fireman opgerichte groep draait nog steeds meerdere volle zalen per week in Gambia, hebben een eigen soundsystem ‘Firesound Global’ en hebben elk jaar meerdere stadium en concert optredens. Zo hebben zij ook het podium gedeeld met vele internationale artiestentijdens hun Africa-tours zoals Sizzla, Richie Spice, Frankie Paul, Morgan, Bennieman, Jah Vinci, Everton Blender, Luciano, Freddie Mcgregor, Busy Signal, Anthony B, Norrisman, Mutabaruka en Culture.

FirehouseSound zijn met hun shows altijd een platform geweest voor dj en artiesten uit The Gambia. Waarvan vele van hen ook internationale carriers hebben opgebouwd en er zelfs een aantal in het buitenland zijn gaan wonen. FireHouseSound crew members bestaat nu uit 43 leden, verspreid over heel de wereld.

DJ Fireman en zijn crew hebben naast Gambia ook opgetreden in Senegal (Dakar en Cassamas) en Nigeria (Abuja). Gek genoeg was de eerste Europa Tour van Dj Fireman met FirehouseSound pas in 2020. Zij hebben toen opgetreden in Italy (Torrino,Palermo), Duitsland (Stuttgart, Freiburg, Offenburg), Belgie (Antwerpen) en Oostenrijk (Wenen). Ze hadden nog veel meer shows staan in onder andere Spanje en Zwitseland, maar zijn tour werd halverwege gecanceld door de lockdown periode van Covid-19.

Nu met de organisatiekracht van Gatherings of the Tribes richten we ons op een Europeese Zomertour in 2024 met DJ Fireman en vele van de FireHouseSound crewleden.

Zeker de laatste 10 jaar groeit de fanbase van FirehouseSound ook in Europa, Scandinavie, UK en de US. Mede omdat er nu meer oog en ruimte is voor Afrikaanse artiesten,dj’s en reggae in het algemeen. Maar ook omdat er nu veel meer Gambianen en Senegales gehuisvest zijn in deze gebieden. Waaronder zijn sets en mixtapes veel worden beluisterd. Dj Fireman heeft dan ook een sterke fanbase onder hen. Ook zie je een enorme fanbase van toeristen opkomen, die in hun vakantie in The Gambia op een FirehouseSound show zijn geweest en hen blijven volgen.

Hun feesten, zijn meer één grote dansende en zingende meditatie, waar de emoties enorm oplaaien. FireHouseSound bevrijd met hun vuur.

Bezoek FireHouse Sound op Facebook

Waarom hun socials te volgen, voor de zondag live sessie! DJ Fireman probeert elke zondag online te komen en geeft daar soms wel een uren durende live sessie voor al zijn fans die niet zijn shows konden bereiken en zijn fans in het buitenland.

Bezoek hun show tijdens je vakantie in Gambia

Een echte aanrader is de bar Lama Lama (nice to be nice) waar FireHouseSound elke woensdag draait. Al 14 jaar treden zij elke woensdag op en is Lama Lama een soort van clubhuis voor hen geworden. Sinds een aantal jaar managed Dj Fireman de bar ook zelf. Lama Lama is te vinden in de stad Bakkau in the area African Village.

Wil je meer over de crew members weten en eventueel boeken? 

Diensten

Wil je meer over de crew members weten en eventueel boeken?